Körkort för bil - Utbildning i Sandviken

Bilkörkort (B)

Bilkörkort är lika mycket en hobby som ett måste. Med ett bilkörkort öppnas nya dörrar till livet.Hos oss kan du ta körkort för både växlad bil som automat, desutom är våran automat en riktig miljö bil (pluggin hybrid).
 

Teori

Teorikursen består av 6 stycken lärarledda lektioner där vi träffas 2*45 minuter. Vi har teorin på måndagar klockan 16:30 om inte läraren säger något annat. Det är olika ämnen vi tar upp vid var och en av de 6 lektionerna. 

Vid stora grupper kör vi också teori på tisdagarna.( För att det inte ska bli för rörigt på teorilektionerna.)

Det går att skriva datatesterna här på skolan eller ifrån vilken dator som helst i världen. Du får obegränsat antal tester.

Körning

Från 16 års åldern och uppåt kan ni börja övningsköra med oss på Lovéns Trafikskola. Det gäller bara att ha ett giltigt körkortstillstånd. Man kan ta 1 körlektion för att testa sig eller så många man vill, men ska man köra upp genom oss så måste man vara godkänd på dom 16 st övningar som vi och trafikverket kräver att ni ska kunna.

Det kan ta allt från 6 körlektioner till många fler beroende på era kunskaper och er inställning till att lära sig nya saker. Ett snitt på antal körlektioner på en körkortsutbildning är ca 12 st(60min) körlektioner.

Hur lång tid tar utbildningen:

Utbildningens tid styr eleven själv mycket över men desto mer tid eleven lägger ner på sin körkortsutbildning desto fortare går det att bli klar med körkortet. Det kan ta allt från 4 veckor till flera år.

Tips!

  •     Fråga mycket

  •     Försök att hålla ihop körning och teori
  •     Gör inte stora hopp mellan körningarna
  •     Lyssna
  •     Om ni övningskör hemma träna det ni har lärt er på trafikskolan.
Körkortstillstånd krävs!
(Ring eller maila för mer information)
Våra bilar som används vid lektioner - Lovéns trafikskola
Lovéns trafikskola i Sandviken, Gävleborg- Bara 2 tim från Stockholm
 
Lovéns trafikskola - B-körkort